Συναγερμός στην ΕΛΑΣ η σύζυγος του Λύτρα πάτησε το panic button. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση; | MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA

Responsive Ad Slot

Slider

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ η σύζυγος του Λύτρα πάτησε το panic button. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση;

Αποκαλυπτική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση για τον ξυλοδαρμό της 37χρονης γυναίκας

 medlabnews.gr iatrikanea

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τρίτης (18/06/2024) στην Αστυνομία καθώς η Σοφία Πολυζωγοπούλου, που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της, Απόστολο Λύτρα, πάτησε το panic button στο κινητο.

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα προχώρησαν οι δικαστικές αρχές μετά την άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Μετά την εξέλιξη αυτή ο δικηγόρος όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Η έκδοση εντάλματος σε βάρος του κατηγορούμενου σε βαθμό κακουργήματος δικηγόρου ήρθε μετά το αίτημα που υπέβαλε σήμερα η κ. Πολυζωγοπούλου δια του δικηγόρου της Θέμη Σοφού. Στο αίτημά της η δικηγόρος έκανε λόγο για παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον κατηγορούμενο σύζυγό της, επικαλούμενη μηνύματα που έλαβε από εκείνον αλλά και την επίσκεψη της πρώην συζύγου του και δυο ακόμη προσώπων στο σπίτι της στο Γέρακα.

Ακόμη το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε γιατί ο κατηγορούμενος δικηγορος όχι μόνο παραβίασε τους περιοριστικούς όρους αλλα και γιατί θεωρήθηκε ύποπτος φυγής καθώς η αστυνομία ενημέρωσε οτι τον αναζητα και δεν τον βρισκει στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας .

Μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές καθώς οι περιοριστικοί όροι δεν υπάρχουν πια, έχουν αντικατασταθεί με προφυλάκιση.

Στην υποβολή μήνυσης κατά της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα αλλά και του ποινικολόγου προχώρησε η σύζυγος του δικηγόρου Σοφία Πολυζωγοπούλου μετά από όσα συνέβησαν χθες το βράδυ και την έκαναν να ενεργοποιήσει το panic button. 

Η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μαζί με τη μεγάλη τους κόρη πήγαν στο σπίτι στον Γέρακα με δικηγόρο, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση αλλά και τη λιποθυμία της Πολυζωγοπούλου, η οποία μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Λύτρας της έστειλε απειλητικό μήνυμα. 

 Σύμφωνα, με την εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, που μίλησε στον ΑΝΤ1 έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για αυτόφωρο, εξέλιξη που σημαίνει ότι ο ποινικολόγος αναζητείται για να συλληφθεί ενώ η πρώην σύζυγός του αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Η μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα υποβλήθηκε για παραβίαση δικαστικής εντολής (σ.σ. στον ποινικολόγο έχει υποβληθεί ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του) γιατί η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετα από όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα. 

Η μήνυση αφορά παραβίαση των περιοριστικών όρων, τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Στο μεταξύ αποκαλυπτική είναι σύμφωνα με πληροφορίες η ιατροδικαστική έκθεση για τον ξυλοδαρμό της 37χρονης γυναίκας από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΙ η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει πλήρως την αρχική διάγνωση του γιατρού που εξέτασε την γυναίκα, αμέσως μετά την μεταφορά της στην κλινική.

Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τραύματα σχεδόν ταυτόσημα με την αρχική διάγνωση του γενικού ιατρού της ιδιωτικής κλινικής. μιλώντας για εκχυμώσεις, οιδήματα κατάγματα σε δάχτυλο σε στόμα, πρόσωπο και κεφάλι.

Σημειώνεται ότι ο γιατρός, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η 37χρονη δεν έπεσε από σκάλα αλλά είχε υποστεί βία και ειδοποίησε την Αστυνομία και περιέγραψε με λεπτομέρεια στην κατάθεσή του όλα όσα εντόπισε στο σώμα της γυναίκας.

«Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου -μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού» ανέφερε.

Παράλληλα όπως είπε, «απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης -παλαμιαία επιφάνεια- μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPK. Φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά. Άμεσα ενημέρωσα την άμεση δράση για τις δικές της ενέργειες».

Η συγκλονιστική περιγραφή της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Εν τω μεταξύ, με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε και η 37χρονη παθούσα όλα όσα βίωσε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, αλλά και όσα έζησε κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο. «Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε» συνεχίζει για να προσθέσει: «Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου» καταλήγει στην κατάθεσή της.

ΓΡΑΨTΕ ΤΟ E-MAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ

ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ.

ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΤΕ!

Ακολουθήστε το medlabnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

blogger
Copyright © 2015-2022 MEDLABNEWS.GR / IATRIKA NEA All Right Reserved. Τα κείμενα είναι προσφορά και πνευματική ιδιοκτησία του medlabnews.gr
Kάθε αναδημοσίευση θα πρέπει να αναφέρει την πηγή προέλευσης και τον συντάκτη. Aπαγορεύεται η εμπορική χρήση των κειμένων